VEELGESTELDE

VRAGEN

Algemeen

Koan Float biedt u vele mogelijkheden wat betreft de verschillende massagetechnieken. Deze soorten massages worden echter op verschillende dagen gegeven. Als u een specifieke massage wilt reserveren, adviseren wij u om dit tijdig te doen, zodat u kunt kiezen uit de beschikbare dagdelen.

In dit geval kunt u tijdens openingsuren bellen met 020-5550333 ofwel een bericht sturen naar info@koanfloat.nl

Reserveringen

De volgorde kunt u zelf bepalen bij het maken van de afspraak. Wij adviseren u, met name bij uw eerste floatsessie, zich eerst te laten masseren en daarna de floatsessie te nemen. Maar dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, want sommigen vinden het juist fijn om na het floaten extra ontspannen te genieten van de massage.

Reserveringen kunt u kosteloos wijzigen en/of annuleren tot 24 uur van tevoren. Verdere voorwaarden zijn te lezen op de pagina

Algemene voorwaarden

Floaten

Als u dezelfde voorzorgsmaatregelen neemt als in een zwembad kunt u tijdens uw menstruatie floaten.

Door de rust en ontspanning die het floaten met zich mee brengt, kan dit een gunstig effect hebben op de “harde buiken”. Ook kan er sprake zijn van minder oedemen en verminderde kans op spataderen, evenals een betere uitwisseling van voeding en afvalstoffen in de placenta als gevolg van betere doorbloeding van de weefsels. Floaten is bovendien een unieke manier om tot geestelijke rust te komen, waarbij u even volledig ontspant en tijd krijgt voor uzelf en uw ongeboren kind. Frequente floatsters spreken niet voor niets van een “terug-in-de-baarmoeder” gevoel. Heeft u veel last van veel misselijkheid tijdens de zwangerschap dan raden wij u niet aan om te floaten. Overlegt u in dat geval van tevoren even met uw verloskundige of huisarts.

Jazeker, het wordt aanbevolen om voorafgaand een floatsessie een lichte goed te verteren maaltijd te nuttigen. Zorg echter dat u niet met een (te) vol gevoel aan de floatsessie begint. Het gebruik van alcohol en drugs vóór het floaten en/of een massage is verboden.

Nee, dit is niet mogelijk. Sommige mensen vallen weleens in slaap als ze tijdens het floaten volledig ontspannen raken; dit is juist erg fijn! Het zoutgehalte in het water zorgt voor ruim voldoende drijfvermogen. Dat maakt het onmogelijk om, zonder zelf moeite te doen, je om te draaien tijdens het floaten.

Het principe van het floaten is o.a. om alle invloeden, zoals licht, geluid en zwaartekracht, buiten te sluiten. Als u met 2 personen gaat floaten is de kans groot dat u afgeleid wordt waardoor het gewenste resultaat van totale ontspanning niet wordt bereikt. Bovendien is er onvoldoende ruimte voor twee personen in de floatcabine. Floaten met 2 personen in 1 cabine is dan ook niet toegestaan.

Koan Float hecht zeer veel waarde aan hygiëne. Na elke sessie wordt de volledige inhoud van de floatcabine gefilterd. Door middel van pompen door filters wordt het water diep gezuiverd, o.a. met behulp van UV-licht en waterstofperoxide. Wij testen de kwaliteit, zoutgehalte, PH-waarde en temperatuur van het water dagelijks. Bovendien worden er maandelijks controles uitgevoerd op het gebied van hygiëne en waterkwaliteit door het onafhankelijke laboratorium Omegam.

Floaten is niet aan een leeftijd gebonden, kinderen/jongeren vinden floaten vaak fijn. Wel is het raadzaam om niet met al te jonge kinderen te gaan floaten, door hun speelsheid ondervinden zij het floaten al gauw als saai en komen dan in de verleiding om te gaan spelen zoals, lekker spetteren of met het hoofd onder water, wat door het zoutgehalte in het water niet is aan te raden. Wilt u uw jonge kind begeleiden tijdens het floaten? Dit kan, neem dan aub wel vooraf even contact met ons.

Badkleding is niet nodig, de floatcabine bevindt zich in een privéruimte met eigen douchefaciliteiten. Ook handdoeken, een badjas, slippers en verzorgingsproducten liggen voor u klaar. Alles is in de prijs inbegrepen, zodat u slechts nog hoeft te ontspannen.

U hoeft niets mee te nemen voor uw bezoek aan Koan Float. Al het nodige is aanwezig. Denk hierbij aan handdoeken, shampoo/douchegel, föhn, huidverzorgingsartikelen en oordopjes. Als u een voorkeur heeft voor uw eigen verzorgingsproducten, dan kunt u deze uiteraard meenemen. Indien u lenzen draagt, wordt aanbevolen om een lenzendoosje mee te nemen.

Vanwege het zeer hoge zoutgehalte is het aan te raden dat u zich 3 uur voor het floaten niet scheert (voor de heren) of onthaart (voor de dames). Wij raden aan van tevoren een lichte maaltijd te nuttigen en weinig of geen koffie te drinken. Het gebruik van alcohol of drugs voor een floatsessie of een massage is verboden.

Met een lichte vorm van psoriasis kunt u floaten. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen, of raadpleeg uw (huis)arts.

Door de afmetingen van de floatcabine (210 cm lang, 160 cm breed en 155cm hoog) en de mogelijkheid om de klep open te laten tijdens het floaten hebt u niet het gevoel in een afgesloten ruimte te liggen. Tevens hebt u door middel van het intercomsysteem in de cabine altijd de mogelijkheid om contact te houden met het receptiepersoneel. Ook bent u zelf in controle over het licht, het geluid en de toegang tot de cabine. In de praktijk blijkt dat mensen die gevoelig zijn voor claustrofobie het floaten als zeer aangenaam te ervaren.

De binnenmaat van de floatcabine is zeer ruim: 210cm lang, 160cm breed en 155cm hoog.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via:
+31 (0)20 555 0 333

of via Facebook: