WAT IS

FLOATEN?

Floaten: ontspannend én gezond

Floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout water.

Het speciale Epsom-zout in het verwarmde water geeft het effect van de Dode Zee, waardoor u moeiteloos op de oppervlakte blijft drijven. Het water wordt continu verwarmd tot lichaamstemperatuur. Na enkele minuten merkt u bijna niet meer welke delen van uw lichaam in contact zijn met het water, en welke niet. Door de rust, de gelijkmatige warmte en het ontbreken van de zwaartekracht voelt het alsof u zweeft.

Even niets meer aan uw hoofd

U bevindt zich bij Koan Float in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf uitsluit. Uw lichaam en geest worden even niet meer afgeleid door omgevingsfactoren zoals geluid, temperatuurverschil, visuele stimulatie en de zwaartekracht.

Als u komt floaten bij Koan Float, dan heeft u zelf controle over het licht, de eventuele muziek, de luchtcirculatie, de intercom en het ‘open-of-dicht’ doen van de cabine. In uw eigen privé-floatruimte heeft u echter al snel door dat u niets meer nodig heeft. Ervaar een diepe ontspanning zoals u die nog nooit heeft ervaren!

Vele voordelen zonder iets te doen

Floaten is de meest effectieve methode om te ontspannen en stress te verminderen. In de afgelopen decennia is er zeer veel onderzoek verricht naar de positieve effecten van floaten. Het wordt nu ook toegepast als behandelmethode van vele soorten kwalen, pijn en ziekten. De meeste effecten zijn bovendien cumulatief; dat betekent dat de effecten sterker worden naarmate u meer float!

Een aantal positieve effecten van floaten:

  • pure ontspanning voor lichaam en geest
  • verlichten van mentale en fysieke stress
  • verlichten van (chronische) pijn
  • versterken van het immuunsysteem
  • helpen genezen van stress-gerelateerde ziekten
  • verbeteren van het slaappatroon
  • verbeteren van sportprestaties
  • voorkomen & efficiënt herstellen van (sport)blessures
  • verhogen van het concentratievermogen
  • positieve invloed op o.a. het geheugen, denken, leerprestaties, concentratie en creativiteit

Wetenschappelijk onderzoek levert veel kennis op

De werkzame theorie achter het floaten luidt “floatation REST” (“Restricted Environmental Stimulation Therapy”) Het is van oorsprong een medisch-therapeutisch middel. De Amerikaanse neuropsycholoog Professor Dr. John Lilly, verbonden aan het “National Institute of Mental Health” in Bethesda USA, ontwikkelde deze techniek in de jaren ‘50. In de daaropvolgende jaren werd er voornamelijk gefloat door onderzoekers of privégebruikers.

Vanaf 1983 werd het floaten wereldwijd steeds populairder, naarmate er meer wetenschappelijke kennis over de effecten van floaten ontstond. In 1997 introduceerde Koan Float het floaten in Nederland, waarna het ook hier steeds populairder werd.

Expert op float-gebied

Koan Float ontwerpt deze speciale cabines zelf via onze dochteronderneming Koan Float Technologies.

Sinds de oprichting van Koan Float in 1997 hebben onze cabines zeer veel tests doorstaan, zowel op technologisch gebied als op het gebied van waterkwaliteit.

Diverse cabines zijn daarbij getest. Op dit moment gebruiken wij drie nieuwe floatcabines die in 2012 in gebruik zijn genomen. Wij leveren de cabines bovendien door heel Europa aan floatcentra, sportscholen, zwembaden en ziekenhuizen. Met deze jarenlange ervaring zijn wij expert op het gebied van floaten en floatcabines.